Viden, analyse og udvikling

Minister ind i sag om SSRI skader

Millioner af SSRI brugere får gener, når de stopper med medicinen, viser britisk undersøgelse. For en dansk kvinde har det taget tre år at komme ud af medicinen. Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg vil have sundhedsministeren til at se på sagen.

Af Gitte Rebsdorf

Formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt, (DF) beder nu sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om at gå ind i sagen om de mange SSRI og SNRI brugere, som får langvarige gener, når de forsøger at stoppe med medicinen.

– Jeg vil bede sundhedsministeren undersøge, om folk nu også får den hjælp, de har brug for. Hvis der er så alvorlige udtrapningsproblemer, som undersøgelsen viser, skal folk naturligvis have hjælp, siger Liselott Blixt.

Som beskrevet tidligere i PsykiatriAvisen så viser en britisk undersøgelse af Dr. James Davies fra University of Roehampton og John Read fra University of East London, at halvdelen af de mennesker, der forsøger at stoppe med depressionsmedicin får udtrapningsproblemer. Halvdelen af disse får alvorlige gener i form af hallucinationer og muskelspasmer. At så mange får alvorlige problemer, når de stopper med depressionsmedicin har samtidig ført til et langtidsbrug af SSRI og SNRI. Halvdelen af brugerne tager disse lægemidler i mere end to år, viser den britiske undersøgelse.

Denne artikel er kun tilgængelig for abonnenter. Se mere under donationer og abonnement

 

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

 

1 Comment

 1. Gay Bears: This iphone app functions an opportunity to look for other members, reply to their pictures, and improve their user profile. This app is made for everyday courting rentmenboston and it has a good customer base, although it features a little free variation that may be Advertising-competitive. This is an suitable app for anyone a new comer to the gay internet dating scenario. Just be sure that you have got a dependable cell phone before downloading any gay online dating apps. You don't want to get scammed.

  Venlafaxin krka er noget af det værste at komme ud af,-utrolige ubehagelige
  seponeringssymptomer- Hovedpine- tinitus-ubehag i maven-genereel træthed o.m.a
  Det burde forbydes at udlevere et sådant produkt-kæmper for at holde disse symptomer
  ud- og det varer meget længe. og så skriver man langsom udtrapning- jeg
  har brugt 1 år til langsom udtrapning- men har stadig seponeringssymptomer.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste fra Artikler

Er der opbrud i psykiatrien?

Diagnoser og medicin er omdrejningspunktet i psykiatrisk behandling. Men kritikere udfordrer dette paradigme,
Gay Bears: This iphone app functions an opportunity to look for other members, reply to their pictures, and improve their user profile. This app is made for everyday courting rentmenboston and it has a good customer base, although it features a little free variation that may be Advertising-competitive. This is an suitable app for anyone a new comer to the gay internet dating scenario. Just be sure that you have got a dependable cell phone before downloading any gay online dating apps. You don't want to get scammed.
Gå til Toppen