Kritik af medicin skaber angst

11. april 2024

Reaktionerne kan ofte være voldsomme, når der er debat om behandling med psykiatrisk medicin. Det er der en god forklaring på, mener My Karla Sommer, som fortæller, at kritik af medicin kan skabe angst hos dem, der får psykofarmaka.

Af Gitte Rebsdorf

Fronterne i psykiatrien kan være trukket hårdt op, når det handler om psykofarmaka, mellem fortalerne og modstanderne af medicinsk behandling i psykiatrien. Det skal man tage alvorligt, mener My Karla Sommer, som selv er trappet ud af psykofarmaka efter 30 år i psykiatrien.

”Kritik af psykofarmaka kan skabe angst hos de mennesker, der tager den. Sådan havde jeg det selv, da jeg fik medicin. Hvis nogen var kommet og havde fortalt mig, at medicinen var skadelig, og at jeg måske ikke kunne komme af med den igen, ville jeg være løbet skrigende væk, og så ville jeg have lyttet endnu mere til dem, der fortalte mig, at jeg havde brug for medicin,” fortæller den 48-årige kvinde, der for nylig har udgivet bogen, fra Patient til Menneske – at tage magten tilbage i eget liv.

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

1 Comment

  1. Super skarp formulering af et menneskes erkendelses proces, og mener jeg, også af en grundlæggende problematik, hvad angår psykiatri og psykofarmaka.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PsykiatriAvisen har brug for din støtte

…så hvis du synes vores journalistik er vigtig, beder vi dig købe et abonnement

Læs mere >

Poul Videbech kan ikke anbefales

Foredrag

Vil du bestille et foredrag om psykiatri så læs mere

Forrige opslag

Skal vi have undermennesker Danmark?

Næste opslag

Depression set som en lidelse i bevidstheden

Seneste fra Artikler

S og SF vil have mere medicinfri behandling

S og SF vil have medicinfri tilbud

Det stigende antal førtidspensioner hos mennesker med psykiske lidelser er bekymrende, mener S og SF. De ønsker begge medicinfri behandling, og den

Flere studier er udeladt

En række langtidsstudier er udeladt fra den nationale kliniske retningslinje for skizofreni, og det møder kritik fra en forsker. De udeladte studier
Gå tilToppen

Don't Miss