Ny vejledning baner vej for at komme ud af psykofarmaka

//

I psykiatrien mangler der ekspertise i hjælpe mennesker med at komme ud af psykofarmaka. Men nu har to briter udgivet den første officielle guideline af sin art, som skitserer, hvordan man sikkert stopper med psykiatrisk medicin.

Af Gitte Rebsdorf

Læger, psykiatere og andet sundhedspersonale får fremover lettere ved at hjælpe folk med at trappe ud af psykiatrisk medicin som depressionsmedicin og benzodiazepiner. De to briter, førende professor i psykofarmakologi, David Tayler og forsker Mark Horowitz står bag en ny vejledning; Maudsley Deprescribing Guidelines, der som den første af sin art, beskriver hvordan det er muligt at trappe ud af medicinen.

Behovet for kvalificeret hjælp, er ifølge de to forfattere stort. I de eksisterende vejledninger fremgår det for eksempel, at det er nemt og hurtigt at stoppe med psykofarmaka, hvilket ikke er tilfældet, fortæller Mark Horowitz, der er under uddannelse til psykiater.

”Disse lægemidler påvirker hjernen. Når man stopper med at bruge medicinen, vil der komme både fysiske og psykiske reaktioner i varierende grad, og der kan gå måneder eller år, før disse ophørssymptomer er væk,” fortæller han.

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Forrige opslag

Britiske forskere vil undersøge ECT

Næste opslag

Nyt lys på sindslidelser

Seneste fra Artikler

Flere studier er udeladt

En række langtidsstudier er udeladt fra den nationale kliniske retningslinje for skizofreni, og det møder kritik