S og SF vil have mere medicinfri behandling
Kirsten Normann Andersen

S og SF vil have medicinfri tilbud

Det stigende antal førtidspensioner hos mennesker med psykiske lidelser er bekymrende, mener S og SF. De ønsker begge medicinfri behandling, og den nye lov om mere magt på bostederne er en fejl, mener SF.

Af Gitte Rebsdorf

Medicinfri behandling kommer nu igen på tale. Det sker efter, at PsykiatriAvisen har beskrevet, hvordan antallet af mennesker med psykiske lidelser på førtidspension er steget i takt med brugen af psykofarmaka.

”Tallene er bekymrende. Hvis man er for syg til at arbejde og har brug for en pension, skal man også have den, men vi er nødt til at se på, hvad der ligger forud, og om folk får den rette hjælp hurtigt nok. Vi (red: sundhedsudvalget) har netop været på besøg i Oslo, hvor de har medicinfri afsnit. Hvis ikke man har gavn af medicin, skal det ikke være sådan, at man ikke kan få nogen anden hjælp. Begge dele skal være en mulighed”, siger socialdemokratiets socialordfører Camilla Fabricius, der også er medlem af sundheds- og ældreudvalget.

Også hos SF ønsker man, at der er mulighed for medicinfri behandling i psykiatrien. Partiets sundhedsordfører Kirsten Normann Andersen synes det stigende antal førtidspensioner hos folk med psykiske lidelser er foruroligende, men vil ikke kæde det sammen med brugen af psykofarmaka.

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PsykiatriAvisen har brug for din støtte

…så hvis du synes vores journalistik er vigtig, beder vi dig købe et abonnement

Læs mere >

Poul Videbech kan ikke anbefales

Foredrag

Vil du bestille et foredrag om psykiatri så læs mere

Forrige opslag

Poul Videbech kan ikke anbefales

Næste opslag

Stigmatisering ligger i psykiatriens natur

Seneste fra Artikler

Kritik af medicin skaber angst

Reaktionerne kan ofte være voldsomme, når der er debat om behandling med psykiatrisk medicin. Det er der en god forklaring på, mener

Flere studier er udeladt

En række langtidsstudier er udeladt fra den nationale kliniske retningslinje for skizofreni, og det møder kritik fra en forsker. De udeladte studier
Gå tilToppen

Don't Miss