Psykiater: Psykofarmaka bliver brugt forkert

1. september 2019

Psykofarmaka er invaliderende, og bør kun bruges i små mængder i en kort periode, mener en af Europas førende psykiatere, David Healy.  I Danmark ender tusindvis af sindslidende som førtidspensionister samtidig med, at forbruget af disse lægemidler er steget.

Af Gitte Rebsdorf

Mens danske psykiatere kræver flere ressourcer til psykiatrien, så peger en af Europas førende psykiatere på, at det er selve behandlingen, der er problemet i psykiatrien.

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

 

PsykiatriAvisen er en uafhængig avis, der skriver kritisk om psykiatri. Avisen finansieres udelukkende af abonnenter. Hvis du ønsker at støtte avisen kan du klikke her.

8 Comments

 1. Tak Gitte.

  Jeg sidder med tårerne trillende ned over kinderne.

  Din artikel rammer spot on.
  Jeg genkender problemet med psykofarmaka, da jeg blev påtvunget disse syntetiske stoffer i sammenlagt to år over en fire års periode, for nu mange år siden.
  Men sorgen over at ingen respekterede mig, min viden og at jeg sagde fra dagligt i alle de år, mens basale funktioner i mig blev ødelagt, er stadig lige inden under huden på mig.

  Det er livsvigtigt at de der tror nærmest blindt på psykofarmaka, og tilmed gennem fysisk magt fylder disse stoffer i forsvarsløse mennesker forhindres i disse overgreb.

  VI SKAL SAMMEN finde veje til bedre mental, fysisk og følelsesmæssig sundhed.
  INGEN er tjent med at en masse mennesker ikke ser anden udvej end at modtage en førtidspension resten af livet.
  INGEN er tjent med ansatte i sundhedsvæsenet som ikke respekterer deres medmennesker, men tror at altid ved bedst og derfor MISBRUGER TVANG.
  INGEN er tjent med at medicinalindustrien har den usandsynligt menneskefjendske og usamarbejdsvillige magt de idag har.
  INGEN er tjent med, at vores folkevalgte politikere igen og igen føjer industrien, psykiatere m.fl og giver dem yderligere tvangsbeføjelser.
  Det er et sygt samfund som fungerer på den måde.

  Nu er Lægeforeningen igen ude med riven og stiller forslag om at såkaldte alternative behandlere fremover skal være dem der behandler folk EFTER at lægerne har GJORT DERES arbejde, og folk lider under bivirkninger af medicin og kirurgi m.v.

  Hvordan skal vi nogensinde blive sunde og raske i dette tyrani.
  Jeg gik som alternativ behandler ned med alvorlig stress netop på grund af at jeg i mit arbejde, som kræver stor følsomhed og menneskelig indsigt, udover viden om fysiologi, anatomi og datalogi m.v. blot havde den funktion at rydde op efter læger og arbejdspladserne ringe forhold og uvilje til at samarbejde.

  Tak Gitte, og også tak til de få som er uddannede indenfor deres fag, som tør udtrykke deres holdninger og erfaringer, trods det at de får hele deres faggruppe på nakken.
  Alle de der forhindrer åbenhed, kommunikation og oprigtig vidensdeling omkring andre menneskers sundhedsmyndigheder sku fyres på gråt papir. De er simpelthen ikke deres løn værd.
  Ja de råber om flere penge, i psykiatrien, men så længe de undertrykker alle de af os, som er uddannede indenfor sundhedsbehandling eller har personlige erfaringer, og reel viden som kan komme mange til gavn, så kommer de ingen vegne med flere penge.
  Vi har ikke brug for flere psykiatere eller ansatte i psykiatrien. Vi har i Dk behov for at de der allerede er ansat der, på mange områder ændrer adfærd, lærer af os andre, og samarbejder på alle områder, med deres kunder og med os med anden viden og erfaring.

  Jeg har tilkendegivet at jeg står til rådighed med min viden utallige gange, men så længe det at miste balancen placeres under det system psykiatrien er, er vejen for lang og traumatiserende for mange til at de nogensinde forstår at der er andre og langt mere livsbekræftende veje at gå.

 2. Godt skrevet Susanne. Jeg har selv haft nogle af disse oplevelser, og skrevet om dem flere gange. Jeg vil dog tilføje at vores arbejdsmarked og uddannelsessystem og så er ekskluderende, og at det også er en del af problemet.

  VH. Lars Arredondo, Medlem af LAP, Landsforeningen af Psykiatribrugere. http://www.lap.dk

 3. Tak for en fin artikel!

  Jeg kan kun være enig i, at psykofarmaka er decideret invaliderende. Jeg fik diagnosen skizofreni som 28 årig, og dengang (jeg er 49 år i dag) var jeg ret velfungerende. Jeg var imod medicin men blev overtalt til at tage det. Efter årevis lang brug af medicinen, blev jeg mere og mere udfordret på mit aktivitetsniveau, fik først fleksjob og senere førtidspension.

  I dag kan jeg – efter 21 år med psykofarmaka – dårligt slippe af med medicinen igen. Jeg prøver at trappe ned i det mindste, men jeg er blevet afhængig af den, og jeg har meget svært ved at begrænse indtaget.

  Vi trænger til et revideret syn på medicinen. Helt rigtigt at holde sig til mindre doser i kortere perioder. Men så skal der laves en effektiv plan for, hvordan patienten slipper den igen. For jeg tror, at mange af de ting som kategoriseres som symptomer netop er – om end ikke medicinens skyld – så forværret af medicinen.

 4. Jeg er vidne til, dagligt, at se de skadelig konsekvenser psykofarmaka har på mennesker. Og psykiatrien bliver ved. Og jeg kan derfor kun blive ved med at anbefale folk sætter sig ind i viden om Psykofarmaka. Jeg kan varmt anbefale bogen den psykiatriske epidemi af Robert Whitaker og naturligvis Peter Gøtzsche’s bøger.

 5. Jeg er også enig med dig Susanne, jeg har i mange år lidt af stress på grund af astma allergi og eksem jeg bliv desværre overfaldet og kom på psykiatrien ude hjælp jeg har familie konflikt I mange år på grund af min søster og svoger det samme har min mor og far, jeg fik en fra social psykiatrien der stille diagnose på mig sende op i min journal og ville ha mig på psykiatrien hvor der yderligere bliv stille diagnose på mig, jeg bliv tvunget til psykofarmaka og bliv overmidicinere det gjorde jeg fik nervebetændelse og fik skader på ryg og ben knogleskørhed og ødelagt tænder og meget mere, jeg er undersøgt flere gange på Køge sygehus irritabel tyktarm og i Roskilde også irritabel tyktarm og mavesyre jeg har førtidspension og min diagnose er stadfæstet , jeg har været til flere advokatter de har sagt det er ulovligt, jeg har ingen erstatning fået og trods det jeg er undersøgt flere gange i Køge og på Roskilde har de ikke fjerne diagnosen jeg har så fået ny læge hun siger så der er skrevet en nye diagnose og har fortalt hende det er ulovligt jeg må sige jeg har ikke tillid til sundhedsvæsenet mere og deres ulovligheder

 6. Det eneste jeg ønsker er fred, den dag jeg dør skal der står endelig fred fra psykiatrien socialpsykiatri og kommunen

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PsykiatriAvisen har brug for din støtte

…så hvis du synes vores journalistik er vigtig, beder vi dig købe et abonnement

Læs mere >

Er psykiatrien med til at fremme vold og overfald?

Foredrag

Vil du bestille et foredrag om psykiatri så læs mere

Forrige opslag

Antal tilkendelser af førtidspension 1999-2016

Næste opslag

Politikere vil give milliarder til psykiatrien

Seneste fra Artikler

Kritik af medicin skaber angst

Reaktionerne kan ofte være voldsomme, når der er debat om behandling med psykiatrisk medicin. Det er der en god forklaring på, mener

Flere studier er udeladt

En række langtidsstudier er udeladt fra den nationale kliniske retningslinje for skizofreni, og det møder kritik fra en forsker. De udeladte studier

Udeladte studier kommer i spil

Fem studier, som er udeladt fra officielle vejledninger om behandling med SSRI, kommer nu i spil. Lægernes videnskabelige selskab, DSAM, vil medtage
Gå tilToppen

Don't Miss