Viden, analyse og udvikling

TrygFonden betaler ph.d. om stille pige ADHD

En ph.d. om stille pige ADHD anbefaler medicin til børn, og er samtidig betalt af TrygFonden, som er tæt forbundet med medicinalindustrien. Det er en uheldig sammenblanding af interesser, lyder kritikken.

 

Af Gitte Rebsdorf

Børns mentale sundhed har øjensynlig stor bevågenhed hos TrygFonden. Den har i alt har bevilget 22 millioner kroner til et forskningsprogram i mental børnesundhed på Aarhus Universitet.

Et resultat af denne bevilling er en ph.d., som konkluderer, at stille piger også kan have ADHD – bare i en stille version. Som beskrevet tidligere i PsykiatriAvisen, så fremgår det ifølge denne ph.d., at piger med stille ADHD kan behandles med medicin og kognitiv terapi.

 
PsykiatriAvisen ønsker at levere kvalitetsjournalistik, som kommer så tæt på sandheden som muligt. Det er tidkrævende og dyrt. Derfor er denne artikel forbeholdt medlemmer.

Hvis du synes, PsykiatriAvisen er vigtig, beder vi dig støtte arbejdet. Du kan se mere under Donationer og abonnement.

Har du allerede doneret/betalt abonnement til PsykiatriAvisen men ikke modtaget en adgangskode? Så skriv en mail til gitte@psykiatriavisen.dk for at få en kode. Tak for din støtte.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Artikler

Gå til Toppen