Andre skriver

Presseklip søndag d. 3. marts, 2019

 

Løsgænger vil forbedre forholdende i psykiatrien

Dagbladet Jyllands-Posten, d. 2. marts, 2019

Pigen fra Tønder-sagen vil i Folketinget. Den nu 24-årige Zandra Berthelsen stiller op som løsgænger og en af hendes politiske mærkesager er at forbedre behandlingen i psykiatrien

Med udgangspunkt i sine egne erfaringer og opvækst mener hun at netop dette område trænger til et løft, skriver Jyllands posten.

  • Der er brug for mere snak og mindre kemi. Det er alt for nemt at sige, at man gerne vil have en pille, forklarer hun.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11225948/pigen-fra-toendersagen-vil-i-folketinget/

Coaches udnytter folk med spiseforstyrrelser

The Guardian, d. 1. marts, 2019

Tusindvis af unge med spiseforstyrrelser bliver udnyttet af anoreksi-coaches på en anonym besked-app, afslører en Guardian undersøgelse.

Indenfor få minutter efter at man har åbnet en chat med app’en, kan man som bruger blive kontaktet af en ‘anoreksi-coach’, som kommunikerer med sårbare unge, særligt piger, for at give dem råd om, hvordan de kan tabe sig. Hvis pigerne ikke følger rådene strengt, for at mindske deres kalorieindtag, fortæller disse coaches, at de skal straffes – i nogle tilfælde ved at sende nøgenbilleder af sig selv.

https://www.theguardian.com/society/2019/mar/01/anorexia-coaches-kik-app-prey-eating-disorders

Psykiatriske patienter låses inde i fængsel i delstat i USA

The Guardian, d. 1. marts, 2019

I delstaten New Hampshire i USA placeres nogle patienter fra psykiatrien i fængselsceller.

  • Det er nok det værste sted man kan forestille sig at være med en psykisk krise, siger Frankie Berger, director of advocacy ved Treatment Advocacy Center i Arlington.

https://www.theguardian.com/us-news/2019/mar/01/sentenced-to-prison-without-committing-a-lawsuit-may-end-protested-practice

 

Patienter med bipolar lidelse får måske forkert medicin

BBC, d. 28. februar, 2019

En fjerdedel af patienter, der er diagnosticeret med bipolar lidelse, bliver ordinerede medicin, som muligvis kan gøre deres symptomer værre, antyder et nyt studie.

Forskere fra Glasgow Universitet har opdaget, at mange patienter med bipolar lidelse får en kombination af medikamenter, som ikke stemmer overens med de kliniske retningslinjer.

https://www.bbc.com/news/uk-scotland-47388553

Psykiske problemer vokser hos britiske teenagere

The Independant, d. 28. februar, 2019

Psykiske problemer, inklusive selvskadende adfærd, er stigende blandt britiske teenagere på trods af et fald i både rygning, stofmisbrug og antisocial adfærd, viser et langtidsstudie.

Depressive symptomer hos teenagere født ved årtusindskiftet er omkring to tredjedele højere end hos dem, der blev født først i 90’erne.

https://www.independent.co.uk/news/health/teenage-depression-mental-health-drugs-antisocial-behaviour-generation-z-a8800291.html

 

Skizofrene opfører sig ikke som Jack Nicholson i Ondskabens Hotel

Debatindlæg i Dagbladet Information, d. 27. februar, 2019

Mange forbinder skizofreni med sindssyge filmkarakterer og utilregnelige, farlige individer. Det er ikke så mærkeligt, når samfundet har så enorm berøringsangst for at tale åbent om psykisk sygdom.

Sådan indleder Lucas Harder Anderschou sit debatindlæg i Information, og fortsætter med at fortælle om sin personlige oplevelse af psykiatri, samfund, sygdomsopfattelse mm.

https://www.information.dk/debat/2019/02/ja-skizofren-opfoerer-altsaa-jack-nicholson-ondskabens-hotel

 

Soldater med psykiske problemer svigtes af systemet

BBC, d. 25 februar, 2019

Britisk militærpersonale, veteraner og deres familier bliver svigtet, når de har behov for hjælp til psykiske problemer, mener britisk parlamentsudvalg. Nogle af soldaterne har været tvungne til at vente op til et år på at få behandling for deres psykiske problemer, viser en rapport.

https://www.bbc.com/news/uk-47351645

Ventetid forværrede tilstand

The Independant, d. 25 februar, 2019

En kvinde, der skulle behandles i psykiatrien i England, blev tilbageholdt i 10 dage på et almindeligt hospital på grund af mangel på psykiatriske sengepladser. Det forværrede hendes helbred og efterlod hende med PTSD. En stor del af hendes traume skyldes ifølge hende selv, at hun ikke blev lyttet til, og at mennesker omkring hende tog beslutninger på hendes vegne uden at høre hende ad.

https://www.independent.co.uk/news/health/mental-health-patient-nhs-waiting-times-ptsd-psychiatric-a8757936.html

 

Gå tilToppen