Andre skriver

Her kan du læse, hvad andre medier skriver om psykiatri. Der er nye presseklip hver søndag.

 

Presseklip bliver skrevet af frivillige og holder pause 

 

Presseklip søndag d. 7. april, 2019

 

Skærmbrug har lille indflydelse på psykisk sundhed hos teenagere

The Independant, d. 5. april, 2019

Studie fra forskere på Oxford University konkluderer, at skærmtid kun har lille betydning for teenageres psykiske sundhed. I studiet var 17.000 børn inkluderede, og studiet viste, at skærmforbrug ikke var en faktor i den psykiske sundhed hos børn, som brugte digitale medier i timevis om dagen, heller ikke selvom medierne blev brugt lige inden sengetid.

https://www.independent.co.uk/news/health/screen-time-teenagers-bedtime-blue-light-sleep-smartphones-oxford-research-a8856381.html

 

Behandlingen af psykisk syge skal prioriteres højere

Leder i Dagbladet Jyllands-Posten, d. 4. april, 2019

Psykisk syge og sårbare hører til blandt de svageste i vores samfund, og det er ingen hemmelighed, at det psykiatriske behandlingssystem i årevis er blevet nedprioriteret og udsultet.

Konsekvenserne er blandt andet overbelagte afdelinger, mangel på sengepladser, uforsvarligt lange bæltefikseringer, overmedicinering og for tidlig udskrivning.

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE11289999/behandlingen-af-psykisk-syge-skal-prioriteres-langt-hoejere/

 

Misforståelse at psykisk syge selv skal betale for behandling

Dagbladet Jyllands-Posten, d. 4. april, 2019

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) svarer nu igen på et af de kritikpunkter, der har været fremført, efter at regeringen og Dansk Folkeparti fremlagde sundhedsreformen for en uge siden.

En del af reformen går på, at flere personer med angst og depression skal behandles i primærsektoren frem for i hospitalspsykiatrien. Og flyttes patienter fra hospital til primærsektor, er vejen banet for øget brugerbetaling, har det lydt fra Bedre Psykiatri.

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE11296944/ellen-trane-giver-et-loefte-til-psykisk-syge/

 

Psykiatrien: Sundhedsreformen svigter psykiatriens patienter

Ritzau telegram, d. 4. april, 2019

Landsforeningen Sind og Dansk Psykiatrisk Selskab kritiserer Regeringen og Dansk Folkepartis sundhedsreform.

De 60 mio. kr. der er afsat til nye intensive sengepladser er helt utilstrækkeligt, siger Gitte Ahle, formand for Dansk Psykiatrisk selskab. Knud Kristensen, formanden for Sind, karakteriserer de 60 mio. kr. som kun ‘en dråbe i havet’.

https://www.information.dk/telegram/2019/04/psykiatrien-sundhedsreformen-svigter-psykiatriens-patienter

 

Mettes liv er styret af tvangstanker

DR, d. 2. april, 2019

En 29-årig kvinde fortæller til Danmarks Radio, hvordan det kan se ud, når ens liv er styret af tvangstanker. Hun har lidt under sine tvangstanker så længe hun kan huske, men hun kunne ikke erkende, at hun var syg, før hun var tæt på at dø af sin lidelse. Da hun blev indlagt vejede hun kun 30 kilo. Tvangstankerne havde forhindret hende i at lave mad og spise.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/mettes-liv-er-styret-af-tvangstanker-det-har-vaeret-ved-tage-livet-af-mig

 

Minister ind i sag om 13 måneder lang bæltefiksering

DR, d. 2. april, 2019

Politikere på tværs af partierne vil nu have ministeren ind i sagen om en ung mand, der lå fastspændt i 13 måneder på Retspsykiatrisk Afdeling i Aalborg

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/nordjylland/politikere-vil-have-minister-ind-i-sag-om-ung-mand-der-laa

 

Marie udviklede depression som sin mor: Nu vil hun bryde cirklen for sine egne børn

Kristeligt Dagblad, d. 2. april, 2019

Kun de færreste danske børn med en mor eller far med psykisk sygdom får hjælp, mener Psykiatrifonden på baggrund af ny undersøgelse. Marie Johnsens mor havde depression, og siden fik hun det selv. Nu vil hun bryde cirklen for sine egne børn

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/130000-danske-boern-har-en-mor-eller-far-med-psykisk-sygdom

 

Lyse lokaler og bredere gange giver færre bæltefikseringer i retspsykiatrien

DR, d. 2. april, 2019

Siden flytningen fra Risskov til Skejby i Århus, er der kun registreret 78 tilfælde af vold, trusler og chikane på Retspsykiatrisk Afdeling. Det er næsten en halvering i forhold til samme periode året før. Og selvom det stadig er for tidligt at vurdere, hvor stor effekt de nye rammer har for behandlingen, så mener en af patienterne, at de har givet en langt større ro.

Både personale og patientforeninger har været involveret i designet af det nye hospital, som bygger på principper om helende arkitektur, hvor de fysiske rammer skal skabe ro og tryghed gennem lys, kontakt til naturen og mulighed for at skabe private rum.

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/lyse-lokaler-og-bredere-gange-giver-faerre-baeltefikseringer-i

 

Gå tilToppen