Andre skriver

 

Presseklip søndag d. 16. december, 2018

Mangel på D-vitamin hos nyfødte øger risiko for skizofreni

Dagbladet Jyllands-Posten, d. 14. december, 2018

Forskning viser, at nyfødte med mangel på D-vitamin har 44 pct. større risiko for at udvikle skizofreni.

John McGrath, ledende forsker bag studiet, tilføjer, at studiet ikke er et bevis på en sammenhæng, men at det er en fod i døråbningen til at finde ud af, hvad der forårsager skizofreni.

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11072044/vinterboern-i-stoerre-risiko-mangel-paa-dvitamin-hos-nyfoedte-oeger-risikoen-for-skizofreni/

København har lavt serviceniveau for psykisk syge

Dagbladet Politiken, d. 13. december, 2018

Et arbejdssted for psykisk sårbare lukker, selvom det er et velfungerende tilbud. Ifølge Trine Schaltz fra lokaludvalget i Bispebjerg, er det et tilbud, som vil kunne hjælpe mennesker videre til mere varige ansættelser i f.eks. fleksjob.

Socialborgmester Mia Nyegaard (R) anerkender, at det er et velfungerende tilbud, men at det er et spørgsmål om prioritering,  da der skal spares et større beløb.

Ankestyrelsen har kritiseret København for at have ventelister til kommunens psykiatriske botilbud.

https://politiken.dk/indland/kobenhavn/art6902309/København-har-lavt-serviceniveau-for-psykisk-syge

 

Nærhed til stationer og hospitaler fører til flere togselvmord

Kristeligt Dagblad, d. 13. december, 2018

En person har større risiko for at vælge togpåkørsel som metode til selvmord, hvis han bor i hovedstadsområdet og har en psykotisk sygdom, viser ny rapport. Selvmordene skal forebygges ved at sikre stationerne, siger overlæge.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/naerhed-til-stationer-og-hospitaler-foerer-til-flere-togselvmord

 

Større risiko for selvskade hos seksuelle minoriteter

The Independant, d. 12. december, 2018

Børn helt ned til 10-års alderen, som ikke identificerer sig som værende heteroseksuelle, har større risiko for at få symptomer på depression, viser nyt studie.

Forfatterne til studiet foreslår, at flere mentorer og rollemodeller er nødvendige for de unge, der tilhører en seksuel minoritet. Især hvis de oplever diskrimination eller stigma.

https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/lgbt-mental-health-depression-symptoms-heterosexual-self-harm-child-teenager-adult-a8678261.html

Jeg kan ikke skille mig selv fra min psykiske sygdom

Debatindlæg i Dagbladet Information, d. 11. december, 2018

‘Jeg har en bipolar affektiv lidelse, det, man før i tiden kaldte maniodepressiv. Og det har været vigtigt for mig at skille mig og sygdommen ad, for at kunne forstå hvem jeg er med og uden min lidelse. Men efterhånden er jeg nået frem til, at jeg på mange måder faktisk er min lidelse. Eller at den er mig. Jeg oplever, at jeg ikke kan skille de to ad.’

https://www.information.dk/debat/2018/12/kan-skille-psykiske-sygdom

 Ministerium spillede central rolle i sag om Peter Gøtzsche

Dagbladet Politiken, d. 10. december, 2018

Sundhedsministeriet holdt en finanslovsbevilling tilbage til det forskningscenter, som Peter Gøtzsche var leder af på Rigshospitalet.

I får først pengene, når I har løst konflikten og lever op til lovens betingelser for udbetalingen, lød budskabet fra Sundhedsministeriet, som dermed indirekte blandede sig i en personalesag på et hospital.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF), formand for Folketingets Sundhedsudvalg, siger, at hun kan komme i tvivl om, hvorvidt det er så fasttømret i finansloven, at de penge skulle tilbageholdes.Og at hun er nødt til at tale med Sundhedsministeren om sagen.

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6909107/Ministerium-spillede-central-rolle-i-sag-om-Peter-Gøtzsche

se også:

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6909164/Striden-om-Peter-Gøtzsche-og-Det-Nordiske-Cochrane-Center

 

Gå tilToppen