Psykiatriske dødsfald er uacceptable

Det er uacceptabelt, at dødsfaldene i psykiatrien fortsætter, mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), som kræver handling fra sundhedsministeren. Hidtil mørklagte tal viser, at mellem 100 og 160 patienter hvert år dør samtidig med, at de får psykofarmaka.

Af Gitte Rebsdorf

Psykiatriske lidelser som skizofreni og affektiv lidelse er ikke dødelige lidelser. Men, som PsykiatriAvisen har beskrevet, så dør mellem 100 og 160 patienter med denne diagnose hvert år.

Det har længe været kendt, at neuroleptika eller antipsykotisk medicin, som den også bliver kaldt, har alvorlige og livstruende bivirkninger. Derfor er det helt uacceptabelt, at disse medicinrelaterede dødsfald fortsætter, mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselotte Blixt, (DF), som har bedt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) gå ind i sagen.

– Det er meget bekymrende, at disse dødsfald fortsætter. Jeg husker sagen om overmedicinering fra Glostrup, hvor det kom frem, at der blev brugt alt for store doser medicin og alt for mange produkter. Det er vigtigt at holde øje med, hvordan den udvikling har været. Det skal en minister have hånd i hanke med, siger Liselott Blixt.

Hun har bedt sundhedsministeren svare på, hvad man har gjort for at nedbringe antallet af dødsfald, og hvordan man har holdt øje med udviklingen i medicineringen.

 

Hvis du vil læse hele artiklen skal du indtaste din kode herunder. Ellers læs mere under donationer og abonnement

 

 

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

 

3 Comments

 1. This is the presentation made by Christopher Gordon, MD, Medical Director, Advocates, Associate Professor Psychiatry, Harvard Medical School and Brenda Miele Soares, MSW, LICSW
  Vice President, Behavioral Health, Advocates.–Open dialog, Finsk tilgang til Behandling af Jaakko Seikkula https://www.youtube.com/watch?v=vRjk4_ybCqU

 2. Hmm…og nu er de på Chr.borg midt i et ” vagtskifte”, så den slags dybt alvorlige problemers løsninger udsættes på ubestemt tid.
  De mennesker som har vedtaget psykiatriloven bør ikke bare kunne løbe fra deres medansvar efterfølgende.
  Personligt har jeg altid vidst at psykofarmaka er dødsensfarlige stoffer, men de ansatte i psykiatrien er helt ude af trit med såvel basal psykologisk viden, som viden om psykofarmaka livstruende virkning.
  Jeg ved ikke hvorfor politikerne er så uintelligente og menneskefjendske at de har lavet den nuværende lovgivning, som tillader tvangsmedicinering med farlige stoffer.
  Det hverken kan vi som befolkning acceptere.
  Så lad os hjælpes ad med at gå andre veje, og lad os dele viden om emnet, på et mellemmenneskelige plan, og udelukke de psykiatere, fra at have med mennesker at gøre, som ikke VIL respektere os andres ret til selv at afgøre hvordan vi vil behandles.
  Det mindste vi må kræve er at tvangsmedicinering ulovliggøres, så enhver der selv er bevidste om syntetiske stoffers skadelige virkning ikke bliver slået ihjel, eller bliver syge p.g.a. af psykiateres egocentriske faglige arrogance.

  Og lad os så sammen skabe en ny bevægelse, af samme styrke som klimaforkæmperne op til valget.
  For også de mennesker, som er mindre bevidste om psykofarmaka skadelige virkninger har behov for hjælp før det er for sent.

  Susanne Holgaard Svendsen.

 3. Hello, I was just taking a look at your website and filled out your contact form. The feedback page on your site sends you messages like this via email which is why you are reading my message right now right? That’s the most important accomplishment with any kind of advertising, making people actually READ your message and that’s exactly what I just accomplished with you! If you have something you would like to promote to millions of websites via their contact forms in the US or anywhere in the world send me a quick note now, I can even target particular niches and my costs are super low. Send a reply to: trinitybeumer@gmail.com

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PsykiatriAvisen har brug for din støtte

…så hvis du synes vores journalistik er vigtig, beder vi dig købe et abonnement

Læs mere >

Hvad er skizofreni? Læs det sidste af psykolog Erik Platz indlæg

Foredrag

Vil du bestille et foredrag om psykiatri så læs mere

P.J.L Laurens [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]
Forrige opslag

De skjulte dødsfald

Næste opslag

Minister ind i sag om ulovlig kontrakt

Seneste fra Ikke kategoriseret

Psykiater tav om falsk teori

En forskningsgennemgang har for nylig aflivet teorien om, at kemiske ubalancer i hjernen er årsag til depression. Den falske teori har kunnet

Misinformation om psykiatrisk forskning

Psykiatrisk forskning med positive resultater bliver langt hyppigere offentliggjort end forskning med negative resultater, viser en gennemgang af 238 studier. Dermed risikerer
Gå tilToppen