Psykiatriske dødsfald er uacceptable

Det er uacceptabelt, at dødsfaldene i psykiatrien fortsætter, mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselott Blixt (DF), som kræver handling fra sundhedsministeren. Hidtil mørklagte tal viser, at mellem 100 og 160 patienter hvert år dør samtidig med, at de får psykofarmaka.

Af Gitte Rebsdorf

Psykiatriske lidelser som skizofreni og affektiv lidelse er ikke dødelige lidelser. Men, som PsykiatriAvisen har beskrevet, så dør mellem 100 og 160 patienter med denne diagnose hvert år.

Det har længe været kendt, at neuroleptika eller antipsykotisk medicin, som den også bliver kaldt, har alvorlige og livstruende bivirkninger. Derfor er det helt uacceptabelt, at disse medicinrelaterede dødsfald fortsætter, mener formanden for Folketingets Sundhedsudvalg, Liselotte Blixt, (DF), som har bedt sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) gå ind i sagen.

– Det er meget bekymrende, at disse dødsfald fortsætter. Jeg husker sagen om overmedicinering fra Glostrup, hvor det kom frem, at der blev brugt alt for store doser medicin og alt for mange produkter. Det er vigtigt at holde øje med, hvordan den udvikling har været. Det skal en minister have hånd i hanke med, siger Liselott Blixt.

Hun har bedt sundhedsministeren svare på, hvad man har gjort for at nedbringe antallet af dødsfald, og hvordan man har holdt øje med udviklingen i medicineringen.

 

Hvis du vil læse hele artiklen skal du indtaste din kode herunder. Ellers læs mere under donationer og abonnement

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

 

1 Comment

  1. This is the presentation made by Christopher Gordon, MD, Medical Director, Advocates, Associate Professor Psychiatry, Harvard Medical School and Brenda Miele Soares, MSW, LICSW
    Vice President, Behavioral Health, Advocates.–Open dialog, Finsk tilgang til Behandling af Jaakko Seikkula https://www.youtube.com/watch?v=vRjk4_ybCqU

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.