Viden, analyse og udvikling

Depression er ikke en sygdom

Psykiske lidelser kan ikke sidestilles med fysiske sygdomme. Det er der intet grundlag for. Psykiatrien er i krise og mangler et fundament, mener to psykologer, der peger på nye løsninger.

 

Af Gitte Rebsdorf

 

Kan man være syg i sindet på samme måde, som hvis man har et brækket ben eller har sukkersyge?  Svaret fra store dele af den etablerede psykiatri har i mange år været ja. Psykiatere og andet personale sidestiller psykiske lidelser med det at have en fysisk sygdom som sukkersyge eller kræft. Men denne antagelse møder modstand fra flere fronter.

PsykiatriAvisen lever af din støtte, så hvis du synes journalistikken er vigtig, beder vi dig støtte arbejdet. Denne artikel er forbeholdt betalende abonnenter. Du kan læse mere om abonnement og donationer her:

 

2 Comments

  1. Eksistentielle udfordringer eller Existential Distress.
    Præcis!
    At man hele tiden leder efter det sygelige i en selv OG at man overta’r psykiatri sproget som patient. Psykiatrien bilder folk en masse ind. Se bare yngre patienter OG pårørende – de tror selv på den med ” manglende sygdomsindsigt” – en kliché der er så sygelig. Og som si’r mere om behandlingssystemets benægtelse af sin egen “manglende sygdoms indsigt “.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Artikler

Styr på stemmerne

Mette Askov har hørt stemmer, siden hun var 7 år. De opstod

Medicinfri i hele landet

Paletten af behandlingstilbud i psykiatrien skal udvides, så alle får mulighed for
Gå til Toppen