Viden, analyse og udvikling

Tegneseriefigur der sidder med piller spredt omkring sig

100.000 danskere på depressionsmedicin i årevis

De såkaldte lykkepiller bliver brugt i langt længere tid, end myndighederne anbefaler. Eksperter betegner de nye tal som chokerende.

Af Gitte Rebsdorf, gitte@psykiatriavisen.dk

Lægemidler mod depression og angst, de såkaldte SSRI, SNRI, bliver brugt i langt længere tid, end myndighederne anbefaler. Omkring 100.000 danskere tager gennemsnitligt SSRI i mere end tre år, viser en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen. Eksperter i depressionsmedicin betegner de nye tal for bekymrende.

 
PsykiatriAvisen ønsker at levere kvalitetsjournalistik, som kommer så tæt på sandheden som muligt. Det er tidkrævende og dyrt. Derfor er denne artikel forbeholdt medlemmer.

Hvis du synes, PsykiatriAvisen er vigtig, beder vi dig støtte arbejdet. Du kan se mere under Donationer og abonnement.

Har du allerede doneret/betalt abonnement til PsykiatriAvisen men ikke modtaget en adgangskode? Så skriv en mail til gitte@psykiatriavisen.dk for at få en kode. Tak for din støtte.

PsykiatriAvisen får ingen offentlig støtte. Du kan støtte avisen ved at indbetale et beløb via MobilePay på 22 28 99 50 eller ved at abonnere.

3 Comments

 1. Jeg kom ud af de anti-depressive på dramatisk og livstruende vis. Jeg overlevede gudskelov. Jeg har det bare så meget bedre uden. De var simpelthen skrækkelige. Det kan ikke beskrives hvordan de påvirkede min personlighed. Jo enorm vrede. Vrede som kostede dyrt og nær slog mig ihjel.
  Jeg vil fraråde ALLE at begynde.
  Placebo virker bedst.
  Og selve livet.
  Sådan er livet. Ikke en dans på rosenblade.

 2. Jeg kom ud af de anti-depressive på dramatisk og livstruende vis. Jeg overlevede gudskelov. Jeg har det bare så meget bedre uden. De var simpelthen skrækkelige. Det kan ikke beskrives hvordan de påvirkede min personlighed. Jo enorm vrede. Vrede som kostede dyrt og nær slog mig ihjel.
  Jeg vil fraråde ALLE at begynde.
  Placebo virker bedst.
  Og selve livet.
  Sådan er livet. Ikke en dans på rosenblade.
  Det tog mig godt et år efter udtrækningen før virkningen var ude af hjernen. Føj

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Seneste fra Artikler

Gå til Toppen