Viden, analyse og udvikling

Tegneseriefigur der sidder med piller spredt omkring sig

100.000 danskere på depressionsmedicin i årevis

De såkaldte lykkepiller bliver brugt i langt længere tid, end myndighederne anbefaler. Eksperter betegner de nye tal som chokerende.

Af Gitte Rebsdorf, gitte@psykiatriavisen.dk

Lægemidler mod depression og angst, de såkaldte SSRI, SNRI, bliver brugt i langt længere tid, end myndighederne anbefaler. Omkring 100.000 danskere tager gennemsnitligt SSRI i mere end tre år, viser en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen. Eksperter i depressionsmedicin betegner de nye tal for bekymrende.

Protected Area

This content is password-protected. Please verify with a password to unlock the content.

PsykiatriAvisen får ingen offentlig støtte. Du kan støtte avisen ved at indbetale et beløb via MobilePay på 22 28 99 50 eller ved at abonnere.

6 Comments

 1. Jeg kom ud af de anti-depressive på dramatisk og livstruende vis. Jeg overlevede gudskelov. Jeg har det bare så meget bedre uden. De var simpelthen skrækkelige. Det kan ikke beskrives hvordan de påvirkede min personlighed. Jo enorm vrede. Vrede som kostede dyrt og nær slog mig ihjel.
  Jeg vil fraråde ALLE at begynde.
  Placebo virker bedst.
  Og selve livet.
  Sådan er livet. Ikke en dans på rosenblade.

 2. Jeg kom ud af de anti-depressive på dramatisk og livstruende vis. Jeg overlevede gudskelov. Jeg har det bare så meget bedre uden. De var simpelthen skrækkelige. Det kan ikke beskrives hvordan de påvirkede min personlighed. Jo enorm vrede. Vrede som kostede dyrt og nær slog mig ihjel.
  Jeg vil fraråde ALLE at begynde.
  Placebo virker bedst.
  Og selve livet.
  Sådan er livet. Ikke en dans på rosenblade.
  Det tog mig godt et år efter udtrækningen før virkningen var ude af hjernen. Føj

 3. HEY

  I mere end 30 år led jeg af depressioner.
  Efter at jeg fik antipsykotisk medicin udvikledes mine depressioner i hel bizar retning. Årelange, afløst af vilde manier.
  Medicin afstedkommer nogle gange, måske endda ofte, vanvittige cyklus : jeg fik slankepiller, udviklede psykose, derfor fik jeg antipsykotisk medicin, som udløste vanvittig depression. Så fik jeg antidepressiv, som udløste meget ubehagelige bivirkninger.
  Det blev til indlæggelser, tvangsindlæggelser , tvangsmedicinering.
  frygtelige år.
  Jeg vidste, at der var en vej ud af dette helved, jeg kunbare ikke finde den.
  Heldigvis mødte jeg Mestrings – kurserne og dette skarpe fokus på at lære de tidlige tegn at kende. Og, derved – overmande, eller stoppe udvikling af de forskellige ubehagelige reaktioner / symptomer.
  Idag er jeg helt medicinering.
  Fra jeg fik den første pille og til jeg turde slippe den sidste gik ……. 24 år.
  Efter kurserne i livs – mestring gik der 5 år.

  Idag spørger flere : er undervisning den bedste medicin ?

  Tankevækkende må man sige.

  Jeg håber, at god og brugbar undervisning i disse gode livsmestrings – metoder bliver en fast del af samtlige tilbud i alle sammenhænge, hvor behandling / støtte / hjælp væk fra de ofte ekstremt ubehagelige reaktioner / symptomer foregår.

 4. Ja, der skulle stå : idag er jeg helt medicinering ( og trives godt )

  Jeg mangler iøvrigt at skrive : da jeg havde fået disse kurser havde jeg udviklet diabetes. Jeg var i en svær overgangsalder. Derfor gik der lang tid før jeg fik alle ballancerne på plads.
  Dertil vil jeg tilføje : vi har hver vor vej. Ingen recovery – rejse ligner hinandens. Tilgengæld er der små succeser heletiden. Der er heletiden et eller andet man kan arbejde med, selvværd, velvære, træning af diverse proaktive metoder , mere sociale kompetencer etc etc …. Det er jo meget dejligt. Desværre “falder man nok over dørtrinnet” indimellem, altså får en krise. Det er ingen skam. Nogle af metoderne skal trænes “ midt i det svære”, for at du for alvor mærker, at de virker. Det kan lyde ulogisk… jeg ved det, men, det er det ikke. Ok … jeg ønsker alle en god rejse … og … til alle jer, der måske tøver med at tage et kursus …. gør det – evt sammen med en du er tryg ved. <3

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Seneste fra Artikler

Gå til Toppen